torstai 19. kesäkuuta 2014

High Tech Run ja jalkapalloturnaus


Viime viikolla tuli tehtyä pidennetty viikonloppureissu Amsterdamiin. Ensimmäiset pari päivää oli ihan normaalia turisteilua, palloiltiin ympäri kaupunkia ja käytiin kanavaristeilyllä yms. Amsterdamista jäi kyl hyvä kuva ja pyöräilijäitä siellä on todella paljon, rautatieaseman vieressä oli valtava pyöräparkki ja en ole koskaan elämässäni nähnyt niin montaa pyörää kerralla.
Jalkapallon MM-kisat näkyivät myös Amsterdamin katukuvassa
Jalkapallokoristelua Amsterdamin keskustassa
Muutamat lukot
Itse viikonloppu meni sitten enemmän urheilullisimmissa merkeissä, kun tiedossa oli työpaikan Euroopan toimistojen jalkapalloturnaus Ajaxin harjoituskentillä. Naisten joukkueita oli yhteensä 7 ja suurimmassa osassa joukkueissa pelasi vähän enemmänkin jalkapalloa pelanneita henkilöitä. Meidän joukkueessa oli oikeastaan vain yksi joka oli pelannut vähän enemmän, muut olivat joko harrastelijoita tai sitten aloittelijoita eli näiden lähtökohtien takia paineet menestymisen suhteen olivat vähäiset :)
Yksi monista kanavista
Kanavaristeilyn lähtöpaikalta
Muutama pyörä parkisssa
Lauantaina meillä oli 4 peliä, ensimmäinen peli voitettiin. Seuraavat kaksi peliä puolestaan hävittiin ja viimeinen peli voitettiin selkeästi 5-0 vastustajaa vastaan. Yhden maalinkin sain tehtyä! Pelasin keskikentällä, joten juostua tuli ihan riittävästi :) Naisten pelit pelattiin puolikkaalla kentällä ja niiden kestot olivat 2 x 15 minuuttia. Sunnuntaina pelattiin heti aamusta turnauksen kovimpia naisjoukkueita vastaan ja molemmat hävittiin, mutta yllättävän tasaista peli oli kuitenkin noitakin joukkueita vastaan. Sunnuntain peleissä alkoi jo väsymys vähän tuntua, myös myöhään menneellä lauantai-illalla oli osuutta asiaan. Kaiken kaikkiaan oli hauska reissu ja oli kiva päästä pelaamaan kunnolla fudista, ja ihan mitään murskatappioita ei myöskään koettu vaikkei nyt kärkisijoista taisteltukaan.
Ajaxin kentillä
Juoksemassa vaihtoon
Tiistaina kävin juoksemassa firmani joukkueessa High Tech Runin. Meidän firmasta oli kaksi joukkuetta mukana, kilpajoukkue ja sitten johdon joukkue, ja olin itse siis tuossa kilpajoukkueessa. High Tech Run on siis viesti juoksu, jossa on 5 osuutta ja kokonaismatka yhteensä 25 kilometriä. Omalle kohdalleni tuli juostavaksi toinen osuus ja se oli matkaltaan 5,9 kilometriä. Otaniemen kentälle saapuessani sää ei ollut kovin kesäinen, vettä satoi ja tuuli kovasti. Tuntui lähinnä siltä että olisi syksy, eikä juhannusviikko. Onneksi juoksun alkuun mennessä sää muuttui vähän aurinkoisemmaksi.

Ensimmäinen peli takana (taustalla miesten peli käynnissä)
Pallo pois vastustajalta
Turnauksesta saatu mitali
Viestikapulana toimi GPS-laite, ja sen avulla muut pystyivät myös seuraamaan, että missä juoksija liikkui. Heti oman osuuden alussa pääsin yhdestä juoksijasta ohi, porukka oli sen verran hajaantunut etten sitten seuraavaa juoksijaa enää edellä nähnyt. Tässä vaiheessa edellä meni 6 juoksijaa. Ensimmäinen kilometri meni aikaan 3:57 min/km vauhdilla, ehkä vähän turhan kova aloitus tuli tehtyä. Vauhti tuntui kuitenkin ihan ookoolta, hengästytti, mutta hengistys oli kuitenkin vielä hallittavissa. Tässä vaiheessa yksi miesjuoksija juoksi ohitseni sellaista vauhtia, etten olisi millään pysynyt perässä. Toisen kilometrin jälkeen edessä alkoi näkyä yksi vähän hitaammin juokseva mies, jonka sain aika pian ohitettua. Puoleen väliin päästyäni, kuulin takaa kovaa hengistystä ja jälleen joku mies juoksi ohitseni. Koitin keskittyä juoksemaan kovaa vauhtia omalla tasollani, sillä matkaa maaliin oli kuitenkin vielä lähemmäs 3 kilometriä tässä vaiheessa.
High Tech Runin kisapaikalta
Tummaa pilveä oli
Neljännen kilometrin jälkeen sain taas ohitettua yhden miehen ja nostin joukkueemme takaisin kuudennelle sijalle. Neljännen ja viiden kilometrin väliin osui vähän mäkinen osuus ja se näkyi heti hitaampana vauhtina. Maalia lähestyessä koitin vähän kiristää vielä vauhtia ja urheilukentälle päästyäni otin vielä jonkinlaisen loppukirin ja valmistauduin antamaan GPS-laitteen seuraavalle juoksijalle. Maalissa oman osuuteni ajaksi tuli 24:26, joka on aika lailla sitä omaa tasoani. 

Työpaikan joukkeen tiimipaita ja kisanumero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti